Rewined - remarkable wines
Twitter

Word lid van Mijn Rewined.nl
Telefoon Rewined  T 035 - 6029576

Pluk van de wijn druiven

De grondstof voor wijn is de druif. In het vruchtvlees daarvan bevinden zich de suikers en de zuren. Aan de binnenkant van de schil bevinden zich de aromastoffen. De schil zelf bevat kleurstoffen en tannines. Tannines zijn de bitter smakende looistoffen die ook in de pitten en steeltjes zitten. Op de buitenkant van de schil tenslotte bevinden zich de natuurlijke gistcellen die de gisting op gang zouden kunnen brengen.

De kwaliteit van de wijn wordt voor een deel al bepaald tussen het moment van plukken en het begin van de gisting. Iedere beschadiging van de druif of een te hoge temperatuur is uit den boze. Oxidatie is hier de grote vijand. Remedies: met de hand plukken, transport in kleine bakjes, bij voorkeur bij een zo laag mogelijke temperatuur. Machinaal plukken, hoe zeer ook geperfectioneerd, kan qua 'zachtheid' nooit helemaal op tegen vakkundig handmatig plukken; de kans op beschadiging is en blijft groter. En wie met de hand plukt, kan aan de stok al selecteren.

In warme gebieden plukt men 's nachts en 's morgens vroeg en koelt men zo nodig de druiven bij aankomst in de kelder - een te hoge begintemperatuur houdt namelijk serieuze risico's in voor het verloop van de gisting. 

Mijn Rewined.nl




Inloggen

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de gratis nieuwsbrief van Rewined.nl:
inschrijven voor de nieuwsbrief


Inschrijven

Winkelwagen


Uw winkelwagen is leeg
©2020 Rewined - remarkable wines | Dolphiq eCommerce | disclaimer | privacy policy | algemene voorwaarden | betalen met iDeal