Rewined - remarkable wines
Twitter

Word lid van Mijn Rewined.nl
Telefoon Rewined  T 035 - 6029576

Vinificatie

De vinificatie of wijnbereidings(kunst) is de verwerking van de druif. Dit gebeurt in een aantal stappen. Deze stappen zijn afhankelijk van de wijnsoort die gemaakt wordt. Een aantal verrichtingen zijn noodzakelijk zoals bijvoorbeeld de alcoholische vergisting. We leggen hier het proces van het bereiden van wijn per onderdeel uit.

Alcoholische gisting

De alcoholische gisting vormt de essentie van de wijnbereiding. bij de alcoholische gisting worden suikers door gistcellen omgezet in hoofdzakelijk alcohol en koolzuur. De wijnmaker voegt meestal eigen gistcellen aan de most toe, omdat de...[ lees meer ]

Macťration carbonique

Macération carbonique is een techniek die niet op zich staat, maar is een aanvulling op de standaardvergisting. Macération carbonique of koolzuurgisting wordt toegepast voor wie de bittere tannine in de wijn wil vermijden en...[ lees meer ]

Persing van de druiven

Het moment van persen is een van de grootste verschillen tussen de bereiding van witte en rode wijn. Druiven bestemd voor witte wijn, waarbij geen kleur uit de schil van de druif onttrokken hoeft te worden, worden voor het begin van de vergisting...[ lees meer ]

Pluk van de wijn druiven

De grondstof voor wijn is de druif. In het vruchtvlees daarvan bevinden zich de suikers en de zuren. Aan de binnenkant van de schil bevinden zich de aromastoffen. De schil zelf bevat kleurstoffen en tannines. Tannines zijn de bitter smakende...[ lees meer ]

Vinificatie van rode wijn

Rode wijn is vergist druivensap. Er zijn alleen wel duizend en een manieren om dat druivensap tot rode wijn te maken, en op het eerste gezicht onbeduidende details kunnen van grote invloed zijn op de uiteindelijke smaak van de rode wijn. Iedere...[ lees meer ]

Vinificatie van rosť wijn

Voor het maken van rosé zijn er twee mogelijkheden. Een zelfde aanpak als bij wit, of een afgeleide van de bereiding voor rood. In het eerste geval worden de blauwe druiven direct geperst - net als bij witte wijn - op zo'n manier dat de schil...[ lees meer ]

Vinificatie van witte wijn

De eerste regel luidt: witte wijn ontstaat door gisting van alleen het sap van druiven. Steeltjes, velletjes, vruchtvlees en pitten moeten dus verwijderd worden. Daar zijn methoden voor: de ene bestaat erin de niet-getreden druiven uit te persen om...[ lees meer ]

Wijn en hout

Om te bekomen van de ingrijpende chemische processen van de afgelopen weken krijgt de jonge wijn een periode van rust. Voor wijnen die niet verder op houten vaten rijpen, is dat een rustperiode van circa een half jaar op stalen...[ lees meer ]

Mijn Rewined.nl




Inloggen

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de gratis nieuwsbrief van Rewined.nl:
inschrijven voor de nieuwsbrief


Inschrijven

Winkelwagen


Uw winkelwagen is leeg
©2019 Rewined - remarkable wines | Dolphiq eCommerce | disclaimer | privacy policy | algemene voorwaarden | betalen met iDeal